De voordelen van een pré-mantelzorgwoning

De voordelen van een pré-mantelzorgwoning

De voordelen van een pré-mantelzorg-
woning

Bent u op zoek naar een oplossing voor zorg aan huis die praktisch, comfortabel en flexibel is? Ontdek pré-mantelzorgwoningen, beschikbaar bij Zorgbouw. In dit kennisartikel leggen we uit wat pré-mantelzorgwoningen zijn, of ze geschikt zijn voor u, en wat de kosten zijn.

Wat is een pré-
mantelzorgwoning?

Wat is een pré-
mantelzorgwoning?

Een pré-mantelzorgwoning is een zelfstandige woning op het terrein van de hoofdwoning. Deze zorgwoningen zijn volledig uitgerust met alle nodige voorzieningen voor comfortabel wonen, zoals een slaapkamer, badkamer, keuken en woonkamer. In die zin is een pré-mantelzorgwoning hetzelfde als een mantelzorgwoning. Wij bouwen deze ook op dezelfde wijze, volgens onze aanpak. Het enige verschil is dat u er al mag gaan wonen voordat er zorg nodig is.

Is een pré-mantelzorgwoning iets voor mij?

Is een pré-mantelzorgwoning iets voor mij?

Pré-mantelzorgwoningen zijn ideaal voor mensen die vooruitdenken en zich willen voorbereiden op de toekomst. Deze woningen bieden de mogelijkheid om dichtbij familie te wonen, nog voordat er een directe zorgvraag ontstaat. Ze combineren privacy en zelfstandigheid met de geruststellende wetenschap dat u dicht bij uw dierbaren bent, mocht er zorg nodig zijn. Door nu te kiezen voor een pré-mantelzorgwoning, zorgt u ervoor dat u tijdig een comfortabele en passende woonoplossing hebt, waardoor u in de toekomst niet voor verrassingen komt te staan.

Mag ik zomaar een pré-mantelzorgwoning bouwen?

Mag ik zomaar een pré-mantelzorgwoning bouwen?

De vraag of dit in uw gemeente mag, hangt eigenlijk samen met de vraag wat de mogelijkheden zijn. Er is op dit moment nog geen landelijke wetgeving omtrent pré-mantelzorgwoningen. Gemeenten gaan hier wisselend mee om. Sommige lokale overheden zijn positief, zij zien dit is als een manier om het zorgtekort tegen te gaan. Anderen zijn sceptischer, zij willen een wildgroei aan tweede woningen voorkomen. Om te achterhalen hoe uw gemeente hiermee omgaat, bieden wij vrijblijvend de vergunningscheck aan.

Wat kost een pré-mantelzorgwoning?

Wat kost een pré-mantelzorgwoning?

De prijzen van een pré-mantelzorgwoning is net als onze mantelzorgwoning afhankelijk van verschillende factoren. Zoals uw wensen en keuzes met betrekking tot de grootte, het materiaal en de afwerking. Zorgbouw ontwerpt uitsluitend maatwerkoplossingen, passend binnen uw budget. Als u meer wilt weten over mogelijkheden kunt u onze brochure aanvragen of direct contact met ons op nemen. Ontdek hoe een pré-mantelzorgwoning uw leven kan veranderen.

Vrijblijvend kennismakings-
gesprek?

Ik vertel u graag meer over ons maatwerk.

Arjan Bom
Arjan Bom
Eigenaar

Meer
informatie?

Vraag de brochure aan voor meer informatie over onze dienstverlening.