Mantelzorgwoningen

Uw
mantelzorgwoning,
onze zorg

Uw
mantelzorg-
woning,
onze zorg

Zorg ontvangen terwijl u langer in uw vertrouwde leefomgeving blijft wonen? Dat kan met een maatwerk mantelzorgwoning van Zorgbouw. Van ontwerp tot bouw en montage. Samen creëren we een plek waar u zich thuis voelt. Met de mogelijkheid om hulp van bijvoorbeeld uw huidige Thuiszorg mee te nemen. Maar vooral ook een plek waar u de vrijheid hebt om op uzelf te zijn. Ontdek de woning waar zorg en comfort samenkomen.

Mantelzorgwoning
op eigen terrein

Mantelzorgwoning
op eigen terrein

Een mantelzorgwoning van Zorgbouw is gelijkvloers en kan als aanbouw of losse woning door ons gebouwd worden in uw achtertuin. Omdat wij de wanddelen in onze werkplaats prefabriceren en de woning op locatie opbouwen, zijn wij niet afhankelijk van de reikwijdte van bijvoorbeeld een hijskraan. De woning kunnen wij dus op elke locatie realiseren.

Het is belangrijk om te vermelden dat wij in het buitengebied vaak vergunningsvrij kunnen bouwen. Twijfels over de omgevingswet? Wij onderzoeken graag welke bouw- en gebruiksregels gelden.

Project Zorgbouw Zuidwest
Detail afwerking mantelzorgwoning
Fraaie serre zorgbouwwoning

Mantelzorgwoning op maat

Mantelzorg-
woning op maat

Wij geloven in maatwerk. Daarom kunt u de mantelzorgwoning volledig naar eigen wens ontwerpen. Natuurlijk helpen wij daarbij. Of het nu gaat om de grootte van het woonoppervlak, de indeling of de afwerking. Wij bouwen precies wat u voor ogen heeft. Uiteraard op basis van een gedegen bouwkundige constructie, ontworpen door onze ervaren architect.

Uw nieuwe mantelzorgwoning is een zelfstandige woonruimte, uitgerust met alle voorzieningen die nodig zijn voor comfortabel leven en zorgverlening. Denk aan een slaapkamer, badkamer, keuken en woonkamer. Het is een praktische oplossing voor wie (intensieve) zorg nodig heeft en graag in de nabijheid van familie wil leven.

Als u zich goed wilt voorbereiden op de toekomst, kunt u een pré-mantelzorgwoning overwegen. Dit is een zorgwoning die gebouwd wordt voordat er daadwerkelijk mantelzorg nodig is. Verschillende gemeenten staan toe dat u hier alvast gaat wonen, voordat er zorg nodig is. We vertellen er hier meer over.

Mantelzorgwoning op maat

Afwerking

Afwerking

U heeft de regie in handen. Op het gebied van materiaalkeuze of de vorm van de woning/uit-aanbouw is er enorm veel mogelijk. Stelt u zich voor: een strakke gevel van duurzaam Keralit, onderhoudsarme kunststofkozijnen en een kleur die perfect past bij uw smaak en omgeving. Maar dat is niet alles. Wilt u fraai weggewerkte schuifdeuren, airconditioning of zonnepanelen? Als u erom vraagt, hangen we zelfs de schilderijen voor u op.

Zonnepanelen Zorgbouw
Detail schuifpui mantelzorgwoning

Demontabel

Demontabel

Wat maakt ons bouwconcept zo uniek? Het feit dat onze mantelzorgwoningen demontabel zijn. Er komt een tijd dat de zorgwoning niet meer nodig is en regelgeving vereist soms dat de mantelzorgwoning weer moet worden verwijderd. Maar geen zorgen, met ons bouwconcept is dat geen enkel probleem. Als de tijd komt dat de zorgverlening eindigt, kunnen wij de woning volledig demonteren. Vanuit onze visie omtrent circulair bouwen bieden we als extra service zelfs aan de woning terug te kopen. Lees hier meer over de terugkoopregeling.

Demontabel mantelzorg

Kosten mantelzorgwoning

Kosten mantelzorgwoning

We begrijpen dat de prijs een belangrijke factor is bij het kiezen voor een mantelzorgwoning. Daarom bouwen wij uitsluitend maatwerk, met opties die passen bij uw budget en behoeften. De kosten zijn onder meer afhankelijk van de grootte, de indeling en afwerking van de woning. Of u nu kiest voor een plat dak met zonnepanelen of een extra slaapkamer, wij zorgen ervoor dat u waar krijgt voor uw geld. Vraag voor meer informatie onze brochure aan of neem direct contact op.

Mantelzorgwoning samenstellen

Gerealiseerde
projecten

Gerealiseerde
projecten

Vrijblijvend kennismakings-
gesprek?

Ik vertel u graag meer over ons maatwerk.

Arjan Bom
Arjan Bom
Eigenaar

Meer
informatie?

Vraag de brochure aan voor meer informatie over onze dienstverlening.